Ubegrænset udsigt til socialt samvær

Skøn natur, frisk luft, motion og aktivt socialt samvær er en kombination flere og flere higer efter – ofte som modvægt til den stigende isolation foran skærmen såvel i hjemmet som på arbejdspladsen. Hos Dansk Fjeldvandrerklub får du alle de gode ting samlet ét sted.


Sammen om de skønne oplevelser

Som nyt medlem i Dansk Fjeldvandrerklub kommer du nemt ind i de sociale sammenhænge. De mange forskellige typer vandreture, som afholdes året rundt, giver masser af muligheder for at skabe kontakt: ”Vores medlemmer er nysgerrige og åbne individualister, som elsker at stifte nye bekendtskaber”, fortæller Henrik Dahl, formand for Dansk Fjeldvandrerklub. ”Det er altid spændende, når der er nye medlemmer med på turene. Så skal man lige over og høre, hvad de nu laver, og så får man sig en god snak om turen, og hvad der ellers interesserer en. Mange af de steder, hvor vi går, er der jo heller ingen mobildækning. Vi er til stede i nuet, og nyder naturen, dyrene og selskabet. Det er på alle måder sjovere at have nogen at dele det hele med – nogen som har de samme interesser.”

Mange forskellige former for vandreture

Selv om man er ”fjeldvandrer”, kan man også gå ganske almindelige ture på Amager Fælled og langs Øresundskysten eller tage en lille hyggetur i december med gløgg og æbleskiver. Hver eneste måned året rundt har Dansk Fjeldvandrerklub mindst 1 dagstur og 1 weekendtur på programmet, men i de varme måneder er der flere og længere ture. Alle ture planlægges af medlemmerne selv, og alle kan tage initiativ til at iværksætte en tur. Er du uerfaren, får du hjælp af et par eksperter blandt de øvrige medlemmer. Dagsturene lægges typisk på Sjælland, da 95 % af medlemmerne bor her, mens weekendturene ofte går over sundet til Sverige. De længere rejser kan alt efter lyst og behov gå til så forskellige steder som Lapland, Bulgarien, Grønland, Sydfrankrig eller de norske højfjelde. Deltagerantallet ligger som regel mellem 10-20 med flest tilmeldte på de korte vandringer og nære destinationer.

Stor aldersspredning

Med så stort et udvalg af forskellige ture tilbyder Dansk Fjeldvandrerklub gode udfoldelsesmuligheder for medlemmer i alle aldre. ”Vi har medlemmer i hele spektret fra 30 til 75 år” oplyser Henrik Dahl. ”De fleste ligger nok omkring 50, men der er også en del over 60 år. De er meget aktive såvel på de fælles vandringer som i mere privat regi. Der er fx mange, der indbyrdes laver mere spontane turaftaler. Vi har også en gruppe pensionister, der løbende aftaler små hverdagsture, mens vi andre er på arbejde.”

Let at komme i gang

For at blive medlem af Dansk Fjeldvandrerklub – og få glæde af deres tilbud – kræves kun, at du har en almindelig god kondition. Du kan starte med de sko og det vejrbestandige tøj, som du allerede har i garderoben og så udbygge udstyret, efterhånden som du melder dig til længere og mere krævende ture. ”En af de store fordele ved at deltage på vores ture er jo, at du kan trække på de andre medlemmers enorme erfaring”, påpeger Henrik Dahl. ”

Husk vægten – DU SKAL SELV BÆRE DET HELE !!!

  • En pakket rygsæk til en weekendtur i sommerhalvåret bør ikke veje meget over 15 kg.
  • En veltrænet kvinde bør maksimalt bære en tredjedel af sin egen vægt.
  • Dansk Fjeldvandrerklub blev etableret i 1966 og kunne dermed fejre 50 års fødselsdag sidste år. Klubben har i dag omkring 210 medlemmer i alderen 30-70 år.
  • Får mere information om klubben, udstyr, proviant, gode fjeldregler osv. på fjeldvandrerklub.dk
Indlæg oprettet 15

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen