B.S. Christiansen – Ældre er værdifulde entreprenører

Interview: B.S. Christiansen

Det er aldrig for sent – Vi hører ofte om entreprenører, der startede virksomheder, før de ramte tyverne. Men ifølge flere eksperter har ældre særligt gode forudsætninger som entreprenører. Det mener blandt andre forfatter og tidligere jægersoldat B.S. Christiansen. Læs her om hans livsfilosofi og om hvorfor drømme bør udleves.


De færreste vil i dag betegne sig som seniorer, når de rammer halvtredserne. Derfor er der heller ingen grund til at lade livet gå i stå og stoppe med at handle på drømmene. Har du ambitioner om livet som entreprenør, så er alder langt fra en hindring. 

“I dag er et menneske på 50 år ikke at sammenligne med en midaldrende for 30 år siden. Mange er så heldige at være friske, raske og rørige til de er 90 år. Så hvorfor skal man stoppe med at leve livet, når man er 50 år?” siger B.S. Christiansen, der er forfatter, tidligere jægersoldat og i dag mentaltræner topledere og elitesportsudøvere. 

Han mener, at især ældre mennesker har enormt potentiale, når det gælder om at starte en virksomhed, fordi de ofte både kan investere dyrekøbte erfaringer og en vis kapital i projektet.  

“Mange ældre mennesker tager heller ikke sig selv så højtideligt. De lader sig ikke slå ud af modgang, for ofte har de prøvet det, der var værre,” siger han. 

Men hvorfor skal man droppe sy- og madlavningskurser for at begynde et projekt med så mange risici? Fordi man en dag vil man kigge tilbage og tænke, at netop de øjeblikke gav livet mening, mener jægersoldaten. 

“Det giver mig en fornemmelse af boblende lykke, når jeg kaster mig ud i nye projekter. For mig er et godt liv, et liv, hvor man tør drømme stort, sætte mål og forfølge dem. Når jeg ser tilbage på mit liv, mærker jeg især livfuldheden i de perioder, hvor jeg bevægede mig på tynd is,“ siger B.S. Christiansen. 

Og det er ikke bare for egen vindings skyld, at man skal kaste sig ud i projektet. Verden har brug for den type virksomheder, som ældre mennesker kunne forestilles at starte.

“Det må være tydeligt for alle, at menneskeheden er på kamikazekurs, når det gælder blandt andet rovdrift på naturens ressourcer og økosystemer, der er ved at bryde sammen. Hvis vi kan få mennesker med livserfaring og viden til at omsætte disse udfordringer til blomstrende virksomheder, er det en gevinst for verden,” siger jægersoldaten. 

Virksomheder med mening

Et af de steder, hvor man kan søge yderligere inspiration og viden om livet som entreprenør er på Roskilde Universitet, som udbyder en Master i Social Entreprenørskab. Den henvender sig netop til dedikerede ildsjæle, som ønsker at skabe en virksomhed med social ansvarlighed i fokus. 

“Som senior kan du stå et sted i livet, hvor du ønsker et skift. Du har måske overskud til at involvere andre og skabe et meningsfuldt aftryk i dit lokalmiljø og i verden. Med en Master i Socialt Entreprenørskab får du en ramme, hvor refleksion og afsæt til netop den type nye eventyr kan se dagens lys,” siger Katia Dupret, studieleder for Master i Social Entreprenørskab på Roskilde Universitet.

Om B.S. Christiansen 

B.S. Christiansen er født i 1952. 

Han er uddannet jægersoldat og har gennemført den militære amerikanske lederuddannelse til Ranger.

B.S. Christiansen mentaltræner både topledere fra dansk erhvervsliv samt elitesportsudøvere indenfor superligafodbold og cykling. 

Han er forfatter til bestselleren “Et liv på kanten”.

Privat er han gift og far til fire.

Indlæg oprettet 15

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen