Her kan du sige ADIOS til den danske vinter

Flere og flere seniorer gider ikke at bruge livet på dansk slud, kulde og sjask og vender næsen mod syd, hvor de gerne bliver i månedsvis og nyder livet.


Er der noget bedre end et termometer, der står på 2 grader, isglatte fortove, gråsort, halvt smeltet sne, der sprøjter op dig, når en bus kører forbi og begsort mørke fra kl. 16? Jaeh, det er da lige før, man godt kunne komme i tanker om et par ting eller tre. 

Det kunne f.eks. være sådan noget som at slænge sig i en liggestol på en strand på Gran Canaria, Tenerife, Den Dominikanske Republik, Kap Verde Øerne, Mauritius, Zanzibar, Maldiverne eller i Thailand. Og det er der flere og flere, der har fundet ud af, fortæller Torben Andersen, som er kommunikationschef i Spies Rejser: 

“Der har længe været en stigning i antallet af seniorer, der rejser væk om vinteren. Vi kan godt mærke, at danskerne lever længere og har et bedre helbred langt oppe i alderen. Og der er selvfølgelig en forholdsmæssigt større andel af seniorer, der rejser i vinterhalvåret, fordi børnefamilierne ikke har samme mulighed for det,” siger han.

Vi flokkes stadig om Gran Canaria – men Kap Verde kan være et alternativ

Der er desuden en del seniorer, der ikke ligefrem har travlt med at komme hjem fra solen, vandreturene i bjergene og paraplydrinks’ene i strandbaren, tilføjer han: 

“Mange lukker ned derhjemme i flere måneder for at tilbringe tiden sydpå. De vender så hjem igen, når forårsblomsterne begynder at titte frem i Danmark. Gran Canaria er stadig  storfavoritten blandt vinterrejsemålene, og det har den været i 40-50 år. Men der er så mange, der vil derned, at der mangler hoteller, og derfor har vi hos Spies fundet et alternativ, som er de meget solsikre Kap Verde-øer,” siger Torben Andersen. 

På Kap Verde-øerne, som ligger ud for Gambias kyst ca. halvanden times flyvning syd for de kanariske øer, kan du være endnu mere sikker på sol og varme end på Gran Canaria, Tenerife eller Fuerteventura. På Kap Verde lyder dagtemperaturen i december på lokkende 25 grader i skyggen, og du kommer nok ikke til at fryse om natten, for her falder den til komfortable 20 grader. 

Caribien, Afrika, Sydøstasien… eller hvorfor ikke klappe kameler i Oman? 

Andre steder, hvor du kan hvile temmelig roligt i overbevisningen om, at du hverken får brug for gummistøvler, skindhandsker eller vinterfrakke er naturligvis mange af langdistancerejsemålene, som eksempelvis klassikeren Thailand eller Den Dominikanske Republik i Caribien. 

Skal det være luksuriøst, venter der forkælelse og kridhvide strande til den helt store guldmedalje på det eksotiske ø-paradis Mauritius eller øgruppen Maldiverne. 

Men overvej også de lidt anderledes rejsemål som for eksempel Malaysia, Vietnam, Sri Lanka eller Bali, hvor du vil få uforglemmelige kulturelle oplevelser samtidig med, at du slipper for dansk kulde. Rejsemålene i den arabiske golf byder også på solgaranti året rundt, og her er bl.a. Oman og De Forenede Arabiske Emirater i stigende grad populære blandt danskerne. 

Madeira er også en vinterfavorit  

Hvis du gerne vil se noget udover det sædvanlige, behøver du dog ikke at rejse langt væk, for den frodige, portugisiske ø Madeira har en unik og meget varieret natur, der indbyder til vandring i timevis. 

Den imponerende blomsterø er med god grund en af topscorerne på Spies Rejsers liste over de mest populære rejsemål blandt seniorer i vintermånederne. Her kan du ganske vist ikke være sikker på at ligge i bagende sol dagen lang, men dagtemperaturer på 18-19 grader i skyggen lyder da heller ikke helt ubehagelige, vel? 

Kap verde
Indlæg oprettet 15

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen