SENIOR NYHEDER

Tusindvis har knogleskørhed …uden at vide det

Ifølge avisen.dk er det kun en tredjedel af de danskere, der har knogleskørhed, som er klar over det. Faktisk døjer 550.000 mennesker med sygdommen, men kun omkring 180.000, altså godt en tredjedel, har fået diagnosen. Tallene kommer fra Copenhagen Economics, der har foretaget beregningerne for medicinalvirksomheden Amgen Danmark. ”Vi ved, at en stor del af dem, der får hoftebrud, bliver afhængige af hjælp bagefter. De går fra at have et godt liv til at blive afhængige af andre og til at få en betydelig ringere livskvalitet. Det er også sådan, at man simpelthen kan dø af hoftebrud. Ved sammenfald i ryggen falder ryghvirvlerne sammen. Det kan være meget invaliderende for den, det rammer,” siger Pernille Hermann, Overlæge på Endokrinologisk Afdeling på Odense Universitetshospital og formand for Dansk Endokrinologisk Selskab, til Avisen.dk.

Knogleskørhed kan forebygges med en varieret kost samt calcium og D-vitamin, og man siger også, at motion nedsætter risikoen for at blive ramt af sygdommen.


Spar penge på mad med ny smart app

Med den nye app ”Mad skal spises” har du en god chance for at spare penge på mad, idet appen giver dig et hurtigt overblik over, hvor du kan købe billig mad i butikker nær dig. Selvom det er Netto, der har lavet appen, er der også varer fra en hel masse andre butikker, skriver Faglige Seniorer. Formålet med appen er at give dig en oversigt over billige madvarer, der nærmer sig udløbsdatoen, men samtidig også at gøre verden en tjeneste ved at undgå madspild. Med appen i hånden, kan du vælge mellem supermarkeder, grønthandlere, bagere og slagtere. Er du selv typen, der går op i madspild, har du også en god chance for at få en indflydelse på det, fordi du kan være med til at nedbringe madspild og hjælpe andre med at spare penge. Det gør du ved at ved at lægge varer ind i appen, når du ser en nedsat vare, når du er ude at handle.

Indlæg oprettet 15

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen