Dating

Du skal blot tænde computeren, fortælle lidt om dig selv og finde et godt, vellignende foto. Så er du godt i gang med dit nye datingeventyr på nettet.


Hvis vi for halvtreds år siden havde postuleret, at vi i fremtiden ville kunne møde kærligheden ved at sidde bag en skærm, ville den lukkede afdeling nok ikke være langt væk. Det kan stadig lyde underligt, at romantik skulle kunne blomstre gennem computeren, men ikke desto mindre lader det til at virke.

Livets tredje etape er alt andet end kedeligt, hvis vi skal tro statistikkerne for online dating. For ligesom de danske seniorer er flittige brugere af sociale medier og læser nyhederne på nettet, er de nemlig også storforbrugere af dating på nettet.

”For 10 år siden var online dating for voksne mennesker over 50 år nok ikke særligt anvendt. Dels fordi det stadigvæk var forholdsvist nyt at date på Internettet, men også fordi folk var mere tilbageholdende med den slags. I dag er det blevet langt mere acceptabelt at søge kontakt på nettet. Hos Senior.dk har vi omkring 175.000 profiler, og vi vokser støt for hver dag, der går. Det siger lidt om, hvor godt konceptet er, og at den ældre generation har brug for denne mulighed,” siger Lene B. Jensen, partner og souschef på Senior.dk.

Nemt og bekvemt

Forskellige datingsites fungerer forskelligt, men gennemgående handler det om at lave en profil, der siger noget om dig og dit liv, for derefter søge inden for de kriterier, du har i forhold til alder og geografi. Når først du er i gang, vil du hurtigt danne dig et overblik over potentielle partnere, og så er det ellers bare om at skabe kontakt. 

Når du har skrevet med en interessant mand eller kvinde, handler det om at føre jeres online relation ud i virkeligheden, når I bevæger jer ud på en gåtur eller spiser en middag sammen. Det er ikke sikkert, du møder dit livs kærlighed på din første date, men måske det kan blive til et venskab – eller måske blot et par hyggelige timer. 

Meget mere end dates

Mens de fleste brugere af datingsider på nettet gerne vil møde den eneste ene – måske for anden eller tredje gang – så giver datingsiderne dig også mulighed for knytte venskaber og udvikle netværk.

”Mit indtryk er, at mange af vores ældre medborgere sidder alene, og Senior.dk bliver således et åndehul og et sted, hvor de får mulighed for at socialisere med andre folk på samme alder – og de får desuden mulighed for at møde folk på tværs af landet, som de ofte gør,” forklarer Lene B. Jensen. 

At finde kærligheden kan være som at finde en nål i en høstak, men ligesom Google også har gjort det væsentligt nemmere at søge på dette og hint, så bliver det også lidt nemmere at spore sig ind på drømmemanden eller drømmekvinden med online dating. Og husk, at netdating kun er starten på en spændende romance, som selvfølgelig finder sted i den virkelige verden.

Indlæg oprettet 15

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen